NUTS 632 : Analytical Techniques in Food Toxicology and Nutrition

     สภพป 632 เทคนิคการวิเคราะห์ทางพิษวิทยาด้านอาหารและโภชนาการ เทคนิคของการสุ่มตัวอย่างและการเตรียมตัวอย่างเพื่อการวิเคราะห์ หลักของการใช้เครื่องมือและอุปกรณ์ทางวิทยาศาสตร์ วิธีทำตัวอย่างให้แห้ง การวิเคราะห์ความชื้น วิธีทำให้โลหะหนักแยกตัวก่อนนำไปวิเคราะห์ การควบคุมคุณภาพการวิเคราะห์ทางห้องปฏิบัติการ เทคนิคการวิเคราะห์สำหรับตรวจหาโลหะหนัก สารพฤกษเคมี สารปนเปื้อนทางเคมี สารเจือปนในอาหาร กรดไขมันชนิดทรานซ์ การวิเคราะห์สารอาหารด้วยวิธีการแยกมวล

NUTS 632 Analytical Techniques in Food Toxicology and Nutrition Techniques of sampling and sample preparation; principle of scientific instruments and equipment use; sample drying methods; moisture analysis; decomposition methods for toxics minerals prior to analysis; quality control of laboratory analysis; analytical technique for detection of heavy metals, phytochemicals, chemical contaminants, food additives and trans fatty acids; analysis of nutrients using mass spectrometry.

 

 
  อาจารย์ผู้รับผิดชอบรายวิชา

รองศาสตราจารย์ ดร.ครรชิต จุดประสงค์