NUTS 628 : Food Hazards and Health Effects

     สภพป 628 อันตรายในอาหารและผลกระทบต่อสุขภาพ อันตรายด้านกายภาพ ชีวภาพ และเคมีในอาหาร ช่องทางต่างๆ ที่อันตรายเข้าสู่ห่วงโซ่อาหาร ความเป็นพิษของสารปนเปื้อนในอาหาร สารพิษที่เกิดตามธรรมชาติ สารเคมีที่ใช้ทางการเกษตร สารพิษจากสิ่งแวดล้อม สารพิษที่เกิดระหว่างการแปรรูปและบรรจุอาหาร การใช้วัตถุเจือปนอาหารและผลกระทบต่อสุขภาพ

    NUTS 628 Food Hazards and Health Effects physical hazards, biological hazards and chemical hazards in food; the different ways of hazards entering the food chain; toxicity of food contaminants; natural toxicants in foods; agricultural chemicals; environmental toxicants; toxicants occurring during food processing and packaging; the use of food additives and health effects.

 

 
  อาจารย์ผู้รับผิดชอบรายวิชา

ผู้ช่วยศาสตราจารย์ ดร.เวณิกา เบ็ญจพงษ์

 
อาจารย์ ดร.วีรยา การพานิช